Timo Bouwens over de Bedrijfsschool

“Geen lange theorielessen maar lekker bezig zijn met fietstechniek”


“De hele dag op school zitten is niets voor mij. Ik wilde het vak in de praktijk leren.”

Naam: Timo Bouwens
Opleiding: MBO fietstechniek niveau 2

 

Geen lange theorielessen. Gewoon zoveel mogelijk werken aan fietsen en fietstechniek. Dat krijg je als je kiest voor de Bedrijfsschool van de Tweewieler Academy. Via de Bedrijfsschool haalde Timo Bouwens zijn niveau 2 diploma Fietstechnicus. “Ik leer liever met mijn handen dan met mijn hoofd. Werken en leren via de Bedrijfsschool is voor mij de perfecte oplossing.”  Lees het complete verhaal van Timo.


“Op de Bedrijfsschool combineer je werken en leren. Door de afwisseling is het goed te doen."

Waarom heb je voor de Bedrijfsschool gekozen?

“Eerst deed ik de opleiding mechatronica. Mijn zaterdagbaan bij een fietswinkel vond ik leuker. Daarom ben ik overgestapt naar fietstechniek. Ik heb naar verschillende fietsopleidingen gekeken. De hele dag op school zitten is niets voor mij. Ik wilde het vak in de praktijk leren. Zo kwam ik uit bij de Bedrijfsschool van de Tweewieler Academy.”

Hoe zag jouw week er uit?

“Op de Bedrijfsschool combineer je werken en leren. De ene week werkte ik vier dagen en ging ik een dag naar school. De andere week werkte ik drie dagen en ging ik twee dagen naar school. Door de afwisseling is het goed te doen. Je bent veel bezig met techniek. De theorielessen zijn digitaal en kort. Wat je leert, oefen je meteen in de praktijk.”


“Wat ik op school leerde, sloot goed aan bij mijn werk in het fietsbedrijf."

Wat vind je van de combinatie van werken en leren?

“Wat ik op school leerde, sloot goed aan bij mijn werk in het fietsbedrijf. Mijn leermeester gaf mij werk dat goed aansloot bij wat ik school deed. Hij zorgde voor afwisseling. Ik heb veel geleerd en het was nooit saai.”

Wat vond je het leukst aan de opleiding?

“Eigenlijk vond ik alle vakken wel interessant. Wielspaken vond ik het mooiste vak. In het begin is het erg moeilijk. Als het na veel oefenen lukt, is dat geweldig. Op school kregen we les van een leuke docent. Hij gaf goede tips hoe je snel kan werken. De klas was ook leuk. Ik zat in een groep met mensen van 18 tot 52 jaar. We zaten samen in een groepsapp en we hielpen elkaar als we iets niet wisten. Door de goede voorbereiding heb ik mijn examen in één keer gehaald.”

Gefeliciteerd met je diploma! Wat ga je nu doen?

“In het nieuwe schooljaar begin ik aan de opleiding Eerste Fietstechnicus N3. Ook weer via de Bedrijfsschool. Ik vond de N2-opleiding zo leuk dat ik via de Bedrijfsschool wil doorleren.”

De bedrijfsschool iets voor jou?

Tweewieler Academy biedt mbo-opleidingen fietstechniek aan voor niveau 1,2 en 3. Een vooropleiding is niet nodig. 
Ga naar deze pagina en lees alles over de opleiding en het programma.