Risico Inventarisatie en Evaluatie Tweewielerbedrijven

RI&E speciaal gericht op tweewielerbedrijven. Een Arbo verplichting voor ondernemers.

Een bedrijf moet een gezonde werkplek bieden. Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is daarom verplicht gesteld en zorgt een veilige werkomgeving. RI&E verkleint de kans op ongelukken en tegelijkertijd de aansprakelijkheid bij letselschade. Is het in uw bedrijf goed geregeld?

Met de verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie heeft u inzicht in alle risico's in uw bedrijf. Op basis hiervan kunt u de kans op een ongeval verkleinen door passende maatregelen te nemen. Zo verkleint u ook de kans op aansprakelijkheid en hoge boetes bij letsel. De RI&E is zeer noodzakelijk, want een veilige en gezonde werkomgeving zorgt voor een prettige werksfeer en gemotiveerde medewerkers.

 

Risico-inventarisatie maken van uw bedrijfssituatie

De RI&E's die Tweewieleracademy uitvoert zijn afgestemd op de specifieke situaties waar de tweewielerbranche mee in aanraking komt. We hebben veel ervaring met het opstellen van de RI&E voor tweewielerbedrijven en herkennen daardoor risicovolle situaties die u zelf misschien niet (meer) ziet.

 

Houd uw risico-inventarisatie actueel

Een RI&E moet up-to-date zijn. Dat betekent dat u de RI&E moet bijwerken als er iets verandert binnen uw bedrijf. Denk aan de aanschaf van nieuw gereedschap of een andere inrichting van de werkplaats. Met de RI&E Compleet van Innovam kunt u het dossier dat wij voor u opstellen zelf bijhouden. En daar word u bij geholpen door tijdige alerts. RI&E Compleet stelt u als preventiemedewerker bovendien in staat de RI&E voor alle vestigingen te monitoren en de rapportagefunctie te gebruiken.

 

Wat zijn uw voordelen?

 • Branche-specifieke RI&E toegespitst op uw bedrijfssituatie
 • Overzicht bedrijfsrisico’s in uw bedrijf
 • Plan van aanpak om risico’s in uw bedrijf te voorkomen of te beperken
 • Vermindering van kans op ziekte, ongevallen en arbeidsongeschiktheid
 • Betere arbeidsomstandigheden
 • Tijdwinst

RI&E Compleet voor Tweewielerbedrijven voor €1.149,-

 • Onze RI&E-adviseur komt langs bij uw bedrijf. Hij neemt de bedrijfsveiligheid met u door en inspecteert het bedrijfsterrein en de werkplekken zorgvuldig.
 • Zijn bevindingen legt hij vast in een digitale rapportage: het Plan van Aanpak. Aandachtspunten worden toegelicht met foto's. In het Plan van Aanpak staan concrete verbeterpunten.
 • De adviseur neemt telefonisch contact op om de rapportage toe te lichten, uitleg te geven en de verbeterpunten door te spreken.
 • Digitaal RI&E-dossier met toegang tot de bewerkingsfunctie van digitale RI&E rapportageomgeving. Gedurende 12 maanden houdt u uw RI&E hiermee zelf up-to-date. Na 12 maanden wordt het gebruik van de online omgeving automatische verlengd met 12 maanden. De kosten hiervoor zijn € 99,-per jaar.
 • Automatische alerts: voor belangrijke terugkerende acties waardoor de RI&E en het plan van aanpak voortdurend actueel blijven.

 

Meer weten over de RI&E en de voordelen voor uw bedrijf? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via onderstaande formulier of bel direct: 030-6087722.