Over Tweewieler Academy

De Tweewieler Academy is het kennis-, opleidings- en trainingscentrum voor de tweewielerbranche en het onderwijs.

Lees waar Tweewieler Academy voor staat en waar we voor gaan.

Missie en visie

Tweewieler Academy zorgt voor goed opgeleide professional in de tweewielerbranche. Dit doen wij samen met exclusieve opleidingsprogramma’s waarbij men wordt opgeleid of omgeschoold voor een succesvolle carrière in de tweewielerbranche.

Met een breed spectrum aan trainingen en opleidingen op het gebied van fietstechniek, E-bikes, (E)scooters en management & sales leiden we technici op voor een succesvolle carrière in de tweewielerbranche. In samenspraak met het (regionale) bedrijfsleven geven wij invulling aan onze opleidingen. Ook verzorgen we op maat gemaakte trajecten, want niet alle standaard trainingen passen bij ieder bedrijf. Hierdoor sluiten de opleidingen zeer goed aan op de dagelijkse praktijk en zijn cursisten direct goed inzetbaar.

Wij werken met trainers die afkomstig zijn uit de branche. Het lespakket wordt aangevuld met gastcolleges door externe partijen. Daarnaast streven we er met verschillende projecten naar dat beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt elkaar aanvullen en versterken voor een toekomstige branche.

Kernactiviteiten

Tweewieler Academy werkt aan beter opgeleide professionals in de tweewielerbranche. Dit doen we met een breed aanbod aan trainingen en diensten. Zo leiden we mensen op in de praktijk met onze bedrijfsscholen, werken we nauw samen met UWV aan zij-instroom trajecten om werkzoekenden om te scholen tot fietstechnici. Technici die al werkzaam zijn in de branche kunnen bij ons terecht voor bijscholing op het gebied van techniek, management en sales.

Tweewieler Academy verzorgt ook opleidingen, trainingen en examens in opdracht van fabrikanten en importeurs. Thema’s kunnen variëren van vakinhoudelijk (techniek en niet-techniek) tot het verbeteren van praktische vaardigheden en zogenoemde ‘soft skills’.

Wij zijn onderdeel van Innovam. Innovam verzorgt een breed spectrum aan trainingen en opleidingen voor de gehele mobiliteitsbranche. In aanvulling daarop hebben we verschillende merken die zich ieder focussen op specifieke aandachtsgebieden, te weten AutoNiveau, EDGe en Tweewieler Academy (opleidingen voor de tweewielerbranche). Theorie- en praktijkexamens worden ontwikkeld en afgenomen door het aan ons gelieerde, maar onafhankelijke instituut IBKI.

Lees meer over onze merken en hun activiteiten op onze pagina Kernactiviteiten.

Organisatie

Bij Innovam werken circa 250 bevlogen en betrokken medewerkers, waarvan het grootste gedeelte opereert vanuit de hoofdvestiging in Nieuwegein. Daarnaast hebben we een aantal regionale kantoren verspreid over het land. Lees meer over onze organisatie.

Innovam is lid van de Nederlandse raad voor Training en Opleiding.

Werken bij Innovam

Zoek jij werkplezier, uitdaging, doorgroeimogelijkheden en een gevarieerd en flexibel pakket arbeidsvoorwaarden? Dan ben je bij Innovam op de juiste plek. Kijk op werken bij Innovam of er een passende vacature voor je open staat.