Trainingen Fietstechniek

Compleet trainingsaanbod voor de in de werkplaats

Tweewieler Academy heeft volop aandacht voor basiskennis en de specialistische onderwerpen in de werkplaats voor tweewielers. Zoals de versnelling, vering, derailleurs en remsystemen, en natuurlijk de e-bike.

E-bike elektro basis

Korte maar complete training over de basis eigenschappen van elektrotechniek. Dit heeft u nodig als u aan een e-bike werkt.

E-bike elektronisch

Heeft u extra kennis nodig om storingen aan de E-bike te diagnosticeren en verhelpen? Dan is deze training de perfecte voorbereiding hierop. Deze training is klassikaal, duurt 1 dag en na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Meer weten? Lees snel verder!

E-bike mechanisch

Heeft u meer kennis van de E-bike nodig op het gebied van de drive-unit, aandrijflijn en elektronische componenten? Dan is deze training daar perfect voor. Deze training is klassikaal, duurt 1 dag en na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Meer weten? Lees snel verder!

E-bike specialist

Leer de meest lastige diagnoses stellen en storingen oplossen aan de E-bike. We behandelen het toepassen van connectiviteit en apps en het werken met speciaal gereedschap.

Accutechniek en diagnose (e-bike)

Wat gebeurt er in een E-bike batterij? U leert de eigenschappen, hoe te testen en repareren en over de regelgeving.

Reparatie en afstelling speciale versnellingssystemen

Training over de werking, onderhoud, reparatie en diagnose van speciale versnellingsnaven, versnellingsbakken en derailleursystemen van fietsen.

Reparatie en onderhoud veersystemen

Korte training over onderhoud, diagnose en reparaties aan geveerde voorvorken en dempers van fietsen.

Reparatie en onderhoud remsystemen

U leert verschillende remsystemen van fietsen repareren, onderhouden en afstellen. Ook hydraulische systemen.

Branchespecialist tweewieler

Veel medewerkers hebben de kennis en ervaring om Branchespecialist Tweewieler te worden. Deze training geeft net die opfrissing van kennis, de laatste updates en de mogelijkheid om vragen te stellen voor u het examen gaat doen. Tijdens de training nemen we de onderdelen van het examen met u door.

Zij-instroom

Wilt u in de tweewielerbranche gaan werken maar heeft u geen opleiding tot fietstechnicus, dan doet u met deze training basiskennis op.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw.