Hoe werkt je deelfiets bij Cycle Hub Middelburg

'Go about' voor de deelfietsen in Zeeland

Bij onze Cycle Hub in Zeeland staan deelfietsen met een 'slim' slot. Op deze pagina lees je hoe je de fietsen gebruikt. En waar je kunt op- en afstappen.

Deelfietsen locatie Cycle Hub Middelburg

Op diverse locaties in Zeeland staan deelfietsen met een ‘slim slot’. Onze Cycle Hub in Middelburg is één van die locaties. Om gebruik te kunnen maken van de deelfietsen heb je de ‘GoAbout-app’ op je telefoon nodig. Deze kun je gratis downloaden. Go About is de leverancier van de software die gebruikt wordt om fietsen te openen en te sluiten. Gebruikers van de app kunnen gebruik maken van álle deelfietsen die via GoAbout in Nederland aangeboden worden. Schrijf je in bij GoAbout en betaal per rit of sluit een abonnement af.

Zo werkt je deelfiets

Op het moment dat je een fiets nodig hebt, ga je naar één van de locaties waar de fietsen worden aangeboden en open je de app. De locaties van de fietsen kun je ook vinden in de app. Alle fietsen hebben een uniek nummer en in de app zie je welk fiets beschikbaar is. Je selecteert de fiets die je wilt gebruiken en bevestigt dit in de app. Vervolgens gebruik je de fiets zo lang als je hem nodig hebt. Tussentijds open en sluit je het slot ook met de app. Ben je klaar met je rit? Zet de fiets terug op 1 van de deelfietslocaties. Dit mag op elke locatie en hoeft niet de locatie te zijn waar je bent gestart. Via de app lever je digitaal de sleutel en de fiets weer in. De fiets wordt op slot gezet en is weer beschikbaar voor een volgende gebruiker.

Locaties fietsen Zeeland

In de GoAbout-app zijn de exacte locaties te zien waar de deelfietsen staan. Op dit moment zijn op de onderstaande locatie in Middelburg deelfietsen te vinden:

• Cyclehub, Stadsambachtweg, Middelburg
• Provinciehuis, Abdijplein, Middelburg
• Service Centrum Zusterplein/Fietsenstalling, Zusterplein, Middelburg
• Station NS, Kanaalweg, Middelburg

De verwachting is dat er eind Augustus een aantal locaties is Vlissingen en Goes worden toegevoegd.

Wat kost het?

Als particulier kun je betalen per rit of als je vaker de fietsen gebruikt een abonnement afsluiten. Worden de fietsen gefaciliteerd door jouw werkgever? Dan worden de kosten voor zakelijke ritten betaald door jouw werkgever.

Zonder abonnement Met abonnement
Kosten per maand x € 15
Starttarief € 1 x
Eerste 4 uur gratis per rit x Ja
Kosten per 30 minuten € 0,40 € 0,10

Zakelijk gebruik

Wil je de deelfietsen toegankelijk maken voor jouw medewerkers en op die manier stimuleren om vaker te fietsen? Dat kan! Werknemers kunnen gebruik maken van de fietsen op basis van 2 verschillende vormen:

• Persoonlijke abonnementen voor medewerkers
• Betalen per gemaakte rit

Neem contact op Herbert Dettingmeijer van de Cyclehub en informeer naar de mogelijkheden info@cyclehub.nl.

In 5 stappen op weg

1. Account aanmaken
Ga op je smartphone, tablet of computer naar www.goabout.com/deelfietsen en klik op aanmelden. Hier maak je je account aan. Je e-mailadres is je inlognaam. Bevestig je account in de mail die je na aanmelding ontvangt van GoAbout. Vervolgens maak je in de app € 0,01 over en geef je akkoord voor het automatisch incasseren van de maandelijkse kosten.

2. App downloaden
Download de GoAbout-app via de App Store of de Google Play Store. Geef de app toegang tot je locatiegegevens en zorg dat bluetooth aan staat als je de fiets wil gebruiken. Je locatie wordt gebruikt om fietsen bij jou in de buurt te vinden en om er voor te zorgen dat je de fiets weer in kunt leveren. Bluetooth wordt gebruikt om het slot te openen en te sluiten.

3. Inloggen en fiets kiezen
Log met jouw gebruikersnaam in op de app. Je ziet nu alle fietsen die beschikbaar zijn op de locaties. Ga naar de locatie waar je één van de fietsen wilt gebruiken.

4. Open het slot
Alle fietsen hebben een uniek nummer. Kies een fiets uit en selecteer de gekozen fiets in de app. Je ziet nu de informatie over de fiets en er verschijnt een knop ‘slot openen’. Klik hier op en de fiets wordt ontgrendeld.

5. Fietsen!
Je kunt nu de fiets zo lang gebruiken als nodig. Tussendoor zet je hem op slot met de app. De app geeft aan of de fiets op slot staat of niet. Let op! De tijd loopt door als je de fiets op slot zet. Pas als je de fiets weer neer zet op één van de locaties en kiest voor ‘inleveren’, wordt je rit stop gezet.

Heb je vragen? Mail dan naar help@goabout.com