RPT Eerste fietstechnicus (niveau 3)

Aanvullende praktijktrainingen (niveau 3) voor leerlingen

Geef uw leerling een vliegende start met de Regionale Praktijktrainingen (RPT) van Tweewieler Academy. Leerlingen in een opleiding tweewielertechniek leren sneller en meer met deze intensieve praktijktrainingen, in onze professionele setting. De trainingen vormen een perfecte aanvulling op de persoonlijke begeleiding van leerlingen in het leerbedrijf en zijn nauwkeurig afgestemd op de opleidingen en examens op de ROC’s.

Reparatie & afstelling speciale versnellingssystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Eerste Fietstechnicus Niveau 3. De leerling leert de werking van speciale versnellingsnaven. Na deze training kan de leerling zelfstandig diagnose stellen en het onderhoud en reparaties uit voeren aan de versnellingsnaven. Ook wordt de elektronische aansturing van deze versnellingssystemen behandeld.

Reparatie en onderhoud veersystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Eerste Fietstechnicus Niveau 3. De leerling leert de eigenschappen en werking van veer- en dempingssystemen. Na deze training kan de leerling zelfstandig onderhoud uitvoeren, diagnose stellen en reparaties uitvoeren aan geveerde voorvorken en dempers.

Verkoop en inruil van een fiets dag 1

RPT-dag Niveau 3 Verkoop en Inruil van een Fiets Dag 1

Verkoop en inruil van een fiets dag 2

RPT-dag Niveau 3 Verkoop en Inruil van een Fiets Dag 2

Aansturen van de werkplaats

RPT-dag Niveau 3 Aansturen van de Werkplaats

Reparatie en onderhoud remsystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Eerste Fietstechnicus Niveau 3. De leerling leert reparaties, onderhoud en afstellingen uitvoeren aan de verschillende remsystemen.

Reparatie en afstelling derailleursystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Eerste Fietstechnicus Niveau 3. Op deze dag leert de leerling het vervangen en afstellen van geavanceerde (elektronische) derailleursystemen en het herkennen en vervangen van Press-fit trapassystemen.

EFT Gevorderde elektrisch systeem (E-Bike)

Leer de meest lastige diagnoses stellen en storingen oplossen aan de e-bike. We behandelen de verschillende soorten motoren en besturingssystemen.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.