Cyclehub stapt over op Wilmar Rental

Makkelijk in gebruik en efficiënt

Huuradministratie makkelijker te leren en biedt meer structuur in onze huuradministratie.

Cyclehub stapt over op Wilmar Rental vanwege gebruiksgemak en efficiency

Sinds Cyclehub eind mei 2020 de verhuurmodule van WilMar Rental in gebruik nam kijkt zij met succes en tevredenheid terug op de eerste gebruiksperiode. Het proces van inname en uitgifte van huurfietsen en de bijbehorende administratieve afhandeling is aanzienlijk vereenvoudigd. Daarnaast kreeg Cyclehub ook positieve reacties van klanten ten aanzien van het gebruiksgemak.

Via Cyclehub biedt de Innovam Tweewieler Academy trainingen aan op het gebied van fietstechniek op meerdere locaties in het land. Een deel van onze cursisten neemt via het UWV deel aan de trainingen en heeft nog geen technische-, computer- en verkoopervaring. “Via de Cyclehub kunnen al deze aspecten getraind worden in een vertrouwde en realistische omgeving. Na de opleiding vinden kandidaten hun weg in het bedrijfsleven, verspreid door heel het land” aldus Yvo van Rotterdam, binnen de Innovam Tweewieler Academy verantwoordelijk voor de relatie met het UWV.

“Het systeem van Wilmar Rental was precies wat Cyclehub nodig had om de leercurve van onze leerlingen te vergroten en meer structuur aan te brengen in onze huuradministratie,” vult Wilco Polet, financieel directeur bij Innovam aan. De fietsenmakers in spé werken al sinds de oprichting van de Cyclehub met het voorraad – en kassa administratiesysteem, dat WilMar voor de fietsenbranche ontwikkelde. Daarmee trekken beide partijen al samen op sinds de start van Cyclehub. “Als partners,” benadrukt Wilfred Furster, directeur WilMar, “WilMar vindt het namelijk waardevol en belangrijk om een bijdrage te leveren aan de leerervaring van deze leerlingen en hun bekwame start richting de arbeidsmarkt.”

“De verhuurmodule van WilMar is een flinke verbetering,”
vindt Wilco. “Waar voorheen de verhuur administratie vooral handmatig plaatsvond, gebeurt dit nu volledig online, maar belangrijker nog: op een uniforme en efficiënte wijze. En dat zien we terug in snellere uitgifte en inname processen, minder kasverkeer en daardoor ook minder kasverschillen en bankkosten.”
Het werken met een computer is echter niet voor elke leerling vanzelfsprekend en daar houdt het systeem van WilMar rekening mee. “WilMar Rental is zo ingericht dat het zich gemakkelijk laat bedienen en geeft daarmee zowel gebruiksgemak voor de leerling als de klant,” legt Wilfred uit.

Eind goed, al goed, zou je denken! Toch valt er nog genoeg te wensen en werken de partners met elkaar aan het nóg verder verbeteren van het gebruiksgemak en analysemogelijkheden. “We maken graag gebruik van het enthousiasme van onze leerlingen om hen zo te motiveren mee te denken in welke verbeteringen er nodig zijn,” geeft Yvo aan.Cyclehub
is een sociaal maatschappelijk samenwerkingsverband tussen diverse partijen. Zo werkt Cyclehub samen met het UWV voor (re-) integratie van WW-kandidaten, met het ANWB-kinderfietsenplan en in Zeeland en de Achterhoek wordt meegewerkt aan het ontwikkelen van concepten voor duurzame mobiliteit. Binnen Cyclehub kunnen leerlingen in een veilige omgeving werkervaring op doen met als doel om de leerlingen niet alleen de fietstechniek bij te brengen, maar ook kennis te laten maken met klant interactie, (verhuur) administratie en kasbeheer. Dit maakt Cyclehub een unieke plek waar onderwijs, horeca, fietstechniek, verhuur, reparatie en verkoop samenkomen.

WilMar is een softwareontwikkelaar met ruime Retail ervaring. Via ICT-oplossingen verbinden zij diverse facetten binnen een proces. Door on- en offline te verbinden biedt WilMar One-stop oplossingen voor sales, boekhouding, beheer en CRM. Voor de fietsenbranche heeft WilMar een specifiek voorraad – en kassa administratiesysteem ontwikkeld, waar sinds een jaar ook een verhuurmodule aan toegevoegd is. Deze module zorgt naast groot gebruiksgemak ook voor meer online inzicht in de (ver) huur administratie.