RPT Fietstechnicus (niveau 2)

Aanvullende praktijktrainingen voor BBL-studenten

Geef uw BBL-student een vliegende start met de Regionale Praktijktrainingen (RPT) van Tweewieler Academy. BBL'ers in een opleiding tweewielertechniek leren met deze intensieve praktijktrainingen in onze professionele setting sneller en meer. De trainingen vormen een perfecte aanvulling op de persoonlijke begeleiding van studenten in het leerbedrijf en zijn nauwkeurig afgestemd op de opleidingen en examens op de ROC’s.

RPT-training: E-bike basis in één dag (Voordeeltarief)

Leer basiseigenschappen van elektrotechniek: schemalezen, werken met de multimeter en spanningsverlies meten. Tot en met 31 december 2023 extra voordelig!

Afleveringsklaar maken en Onderhoudsbeurt fiets dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert u hoe u een fiets perfect en efficiënt afleveringsklaar maakt.

Afleveringsklaar maken en Onderhoudsbeurt fiets dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert u alle onderdelen van de fiets op de juiste wijze onderhouden.

Reparatie & afstelling derailleur dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. U leert het derailleursysteem afstellen en vervangen en de verschillende kettingen herkennen en monteren.

Reparatie & afstelling derailleur dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Tijdens deze vervolgdag leert u over derailleursystemen en trapassystemen.

Reparatie & afstelling versnellingsnaven dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert u onder andere de werking van het planetaire stelsel en de krachtverloop door de versnellingsnaaf.

Reparatie & afstelling versnellingsnaven dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert u onder andere diagnoses stellen aan versnellingsnaven vanaf 5 versnellingen.

Reparatie & het maken van wielen dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. U leert spaaklengtes bepalen en symmetrisch wiel bouwen.

Reparatie & het maken van wielen dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. U leert een wiel met speciale spaakpatronen spaken en naven onderhouden en repareren.

Reparatie en onderhoud remsystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. U leert de eigenschappen van de verschillende soorten remblokken en remvloeistoffen.

RPT Klantgericht Communiceren Tweewielers

U wordt zich bewust van zijn persoonlijke houding. Hij leert omgaan en denken en handelen vanuit de klantwens met de aandacht op servicegerichtheid.

Basis elektrisch systeem dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert u de basiseigenschappen van elektro techniek, zoals schemalezen. Meer weten? Lees snel verder!

Basis elektrisch systeem dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Heeft u extra kennis nodig om storingen aan de E-bike te diagnosticeren en verhelpen? Dan is deze training de perfecte voorbereiding hierop. Deze training is klassikaal, duurt 1 dag en na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Meer weten? Lees snel verder!

Basis elektrisch systeem dag 3

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Heeft u meer kennis van de E-bike nodig op het gebied van de drive-unit, aandrijflijn en elektronische componenten? Dan is deze training daar perfect voor. Deze training is klassikaal, duurt 1 dag en na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Meer weten? Lees snel verder!

Examen voorbereidingstraining Fietstechnicus niveau 2 - dag 1

Bent u BBL-student Fietstechnicus niveau 2? Kom dan het examen oefenen. Tijdens deze training staan opdrachten 'Afleveringsklaar maken en onderhoudsbeurt geven' klaar waar u zelf mee aan de slag gaat. De trainer is er om hulp aan te vragen en voor de juiste begeleiding.

Examen voorbereidingstraining Fietstechnicus niveau 2 - dag 2

Bent u BBL-student Fietstechnicus niveau 2? Kom dan het examen oefenen. Tijdens deze training staan opdrachten 'Reparaties uitvoeren' klaar waar u zelf mee aan de slag gaat. De trainer is er om hulp aan te vragen en voor de juiste begeleiding.

Recent bekeken

{{ product.SummaryTitle }}

{{ product.SummaryDescription }}

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.