RPT Fietstechnicus (niveau 2)

Aanvullende praktijktrainingen voor leerlingen

Geef uw leerling een vliegende start met de Regionale Praktijktrainingen (RPT) van Tweewieler Academy. Leerlingen in een opleiding tweewielertechniek leren sneller en meer met deze intensieve praktijktrainingen, in onze professionele setting. De trainingen vormen een perfecte aanvulling op de persoonlijke begeleiding van leerlingen in het leerbedrijf en zijn nauwkeurig afgestemd op de opleidingen en examens op de ROC’s.

Afleveringsklaar maken en Onderhoudsbeurt fiets dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert de leerling hoe hij een fiets perfect en efficiënt afleveringsklaar maakt.

Afleveringsklaar maken en Onderhoudsbeurt fiets dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert de leerling alle onderdelen van de fiets op de juiste wijze onderhouden.

Reparatie & afstelling derailleur dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. De leerling leert het derailleursysteem afstellen en vervangen en de verschillende kettingen herkennen en monteren.

Reparatie & afstelling derailleur dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Deze vervolgdag gaat over derailleursystemen en trapassystemen.

Reparatie & afstelling versnellingsnaven dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert de leerling de werking van het planetaire stelsel en de krachtverloop door de versnellingsnaaf. Daarnaast leert de leerling het de- en monteren, afstellen en diagnoses stellen en reparaties uitvoeren aan versnellingsnaven tot 5 versnellingen.

Reparatie & afstelling versnellingsnaven dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert de leerling de werking van een meervoudig planetair stelsel en de geschakelde onderdelen in de versnellingsnaaf. Daarnaast leert de leerling het de- en monteren, afstellen en diagnoses stellen en reparaties uitvoeren aan versnellingsnaven vanaf 5 versnellingen.

Reparatie & het maken van wielen dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert de leerling eigenschappen van banden en velgen. Hoe bepaalt u de spaaklengtes en bouwt u een symetrisch wiel?

Reparatie & het maken van wielen dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert de leerling een wiel, met speciale spaakpatronen (radiaal en asymmetrisch) spaken. Daarbij maakt hij gebruik van een spaakspanningmeter. Daarnaast leert hij hoe de naven juist onderhouden en gerepareerd moeten worden.

Reparatie en onderhoud remsystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. De leerling leert reparaties, onderhoud en afstellingen uitvoeren aan de verschillende remsystemen. Het vervangen van onderdelen, herstellen van connectoren en het ontluchten van hydraulische systemen. Na deze training is de leerling bekend met de eigenschappen van de verschillende soorten remblokken en remvloeistoffen.

Basis elektrisch systeem (E-Bike) dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert de leerling de basis eigenschappen van elektro techniek, het uitvoeren van metingen met de multimeter en het uitvoeren van een V4 meting. Van een elektrische fiets kan hij na deze dag de componenten benoemen, meten en een schema lezen.

Basis elektrisch systeem (E-Bike) dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training behandelen we de werking van de elektrische fiets onder andere de batterij, sensoren en de motor. De leerling leert storingen zoeken met behulp van de multimeter. En leert Intelligente en niet-intelligente systemen herkennen en uitlezen met behulp van diagnose apparatuur.

RPT Klantgericht Communiceren Tweewielers dag 1

Leerlingen in tweewielerbedrijven ontwikkelen hun commerciële vaardigheden: leren denken en handelen vanuit wensen van klanten terwijl u servicegericht blijft. Bij het aannemen van reparaties leren ze bij- en méér te verkopen.

RPT Klantgericht Communiceren Tweewielers dag 2

Leerlingen in tweewielerbedrijven ontwikkelen hun commerciële vaardigheden: leren denken en handelen vanuit wensen van klanten terwijl u servicegericht blijft. Bij het aannemen van reparaties leren ze bij- en méér te verkopen.

Examenvoorbereidingstraining Fietstechnicus

Deze trainingsdag bereidt u voor op het examens Fietstechnicus niveau 2.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.