RPT Fietstechnicus (niveau 2)

Aanvullende praktijktrainingen voor BBL-studenten

Geef uw BBL-student een vliegende start met de Regionale Praktijktrainingen (RPT) van Tweewieler Academy. BBL'ers in een opleiding tweewielertechniek leren sneller en meer met deze intensieve praktijktrainingen, in onze professionele setting. De trainingen vormen een perfecte aanvulling op de persoonlijke begeleiding van leerlingen in het leerbedrijf en zijn nauwkeurig afgestemd op de opleidingen en examens op de ROC’s.

Afleveringsklaar maken en Onderhoudsbeurt fiets dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert uw leerling hoe hij een fiets perfect en efficiënt afleveringsklaar maakt.

Afleveringsklaar maken en Onderhoudsbeurt fiets dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert uw leerling alle onderdelen van de fiets op de juiste wijze onderhouden.

Reparatie & afstelling derailleur dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Uw leerling leert het derailleursysteem afstellen en vervangen en de verschillende kettingen herkennen en monteren.

Reparatie & afstelling derailleur dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Tijdens deze vervolgdag leert uw leerling over derailleursystemen en trapassystemen.

Reparatie & afstelling versnellingsnaven dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert uw leerling onder andere de werking van het planetaire stelsel en de krachtverloop door de versnellingsnaaf.

Reparatie & afstelling versnellingsnaven dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert uw leerling onder andere diagnoses stellen aan versnellingsnaven vanaf 5 versnellingen.

Reparatie & het maken van wielen dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Uw leerling leert spaaklengtes bepalen en symmetrisch wiel bouwen.

Reparatie & het maken van wielen dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Uw leerling leert een wiel met speciale spaakpatronen spaken en naven onderhouden en repareren.

Reparatie en onderhoud remsystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Uw leerling leert de eigenschappen van de verschillende soorten remblokken en remvloeistoffen.

Basis elektrisch systeem (E-Bike) dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert uw leerling de basis eigenschappen van elektro techniek, zoals schemalezen.

Basis elektrisch systeem (E-Bike) dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. Uw leerling leert werken met de multimeter en intelligente/niet-intelligente systemen herkennen en uitlezen.

RPT Klantgericht Communiceren Tweewielers

Uw leerling wordt zich bewust van zijn persoonlijke houding. Hij leert omgaan en denken en handelen vanuit de klantwens met de aandacht op servicegerichtheid.

Examen-voorbereiding Fietstechnicus

Ben je BBL-student Fietstechnicus niveau 2? Kom dan het examen oefenen. Tijdens deze training staan opdrachten klaar waar jij zelf mee aan de slag gaat. De trainer is er om hulp aan te vragen en voor de juiste begeleiding.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.