
Unieke groepssamenstelling
Studenten van verschillende leeftijden en achtergronden werken samen. Dat zorgt voor een fijne sfeer waarin je elkaar helpt en motiveert.
Bij de collectieve bedrijfsschool van Tweewieler Academy volg je een erkende mbo-opleiding Fietstechniek op niveau 1, 2 of 3. Na het behalen van je diploma kun je direct aan de slag. Je vindt werkmogelijkheden in fietsenwinkels, werkplaatsen, fietsenstallingen en zelfs in de medische hulpmiddelen-branche.
Wat je vandaag leert, pas je morgen al toe in de werkplaats. Dit versnelt het leerproces en dat je snel een waardevolle medewerker bent voor het team. En door middel van persoonlijke begeleiding haal jij het beste uit jezelf.
UNIEKE VOORDELEN
Unieke groepssamenstelling
Studenten van verschillende leeftijden en achtergronden werken samen. Dat zorgt voor een fijne sfeer waarin je elkaar helpt en motiveert.
Docenten uit de praktijk
Je krijgt les van ervaren vakdocenten. Zij weten precies wat er nu speelt in de fietsbranche. Zo leer je geen kunstje, maar écht het vak.
Praktijkoefeningen
Na het theoriegedeelte ga je meteen aan de slag in de praktijkruimte. Daar pas je het geleerde direct toe.
Samen Werken
De praktijkopdrachten doe je individueel én samen met medestudenten. Je krijgt daarbij begeleiding van de docent.
Persoonlijke aandacht
Gedurende de lesdag en daarna kun je al je vragen stellen aan de docent. We leggen het uit totdat je het begrijpt.
De opleiding start op niveau 1, 2 of 3 en kan hiermee aan verschillende leerbehoeften te voldoen.
NIVEAUS:
Niveau 1: Assistent Mobiliteitsbranche (op aanvraag)
Niveau 2: Fietstechnicus (2 x 7 maanden)
Niveau 3: Eerste fietstechnicus (1 x 7 maanden)
LESINHOUD
ROOSTER EN LOCATIES
Onze lessen vinden plaats op de door jou gekozen vestiging in Nieuwegein, Middelburg en Roermond, van 9:00 tot 16:30 uur.
OPLEIDINGSDUUR EN CONTACTUREN
Niveau 1: In overleg
Niveau 2: De opleiding duurt 14 maanden*
Niveau 3: De opleiding duurt 7 maanden*
* De lesperiodes zijn verdeeld over het kalenderjaar. In het begin van de opleiding (vooral in de winterperiode) krijg je veel lessen. Dat zijn theorielessen en praktijklessen op school. Daarna ga je steeds meer werken in het bedrijf. Zo leer je eerst de basis goed, en kun je daarna meewerken in de werkplaats.
Je krijgt minimaal 235 uur les per jaar. Daarnaast werk je minimaal 650 uur per jaar in het leerbedrijf (dat noemen we beroepspraktijkvorming of BPV). Zo leer je veel op school én in de praktijk.
Na het behalen van jouw diploma kan je onder andere:
Hulp nodig bij het vinden van een leerbedrijf?
Om deel te nemen aan een BBL-opleiding, is het noodzakelijk dat je binnen 4 maanden na de start een (on)betaalde baan hebt bij een erkend leerbedrijf. Met ons uitgebreide netwerk kunnen wij je helpen met het vinden van de juiste baan.
De opleidingskosten worden op maat gemaakt op basis van verschillende factoren zoals subsidies, stimuleringsmaatregelen en het opleidingsniveau. Deze kosten variëren per opleiding. Als wilt weten wat de specifieke opleidingskosten voor jou zijn, neem dan contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina.
“Ik leer elke dag iets nieuws, zoals onderzoek naar storingen bij een e-bike of het afstellen van de derailleur van een racefiets”, zegt Alejandro van de Mantel bedrijfsschool.
Vier jaar geleden maakte Bob Hintzen voor het eerst kennis met het Tweewielervak. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot fietstechnicus en ligt een mooie carrière op hem te wachten.
“De hele dag op school zitten is niets voor mij. Ik leer liever met mijn handen dan met mijn hoofd. Werken en leren via de Bedrijfsschool is voor mij de perfecte oplossing.”